De pe 15 noiembrie 2023 s-a intrat în Postul Crăciunului, care va dura până pe 24 decembrie. Mulți români țin post, adică au renunțat la carne, lapte, sau ouă. De aceea, un desert reușit în perioada asta se poate face cu greu, fără ingrediente de „dulce”. Chef Florin Dumitrescu are însă o rețetă fabuloasă de prăjitură de post.
Mulți români cred că mălaiul se folosește doar la mămăligă. Ei bine, sunt bucătari care fac prăjituri cu…mălai.
Este și cazul lui Chef Florin Dumitrescu, care are o rețetă fabuloasă de prăjitură cu mălai.
Ingrediente pentru prăjitura cu mălai, așa cum face Chef Florin Dumitrescu.
Făina, mălaiul și zahărul pudră se pun într-un vas, se amestecă, apoi se adaugă praful de copt și bicarbonatul.
Treptat, peste aceste ingrediente se adaugă laptele de migdale și se mixează bine.
În compoziție se adaugă și coaja de portocală rasă.
Toată compoziția se pune într-o tavă cu foaie de copt, în cuptor, la 170 de grade, și se va ține acolo 30 de minute.
Cât stă prăjitura la cuptor se pregătește siropul, din patru lingurițe de zahăr pudră și zeama de portocală.
Acest sirop se toarnă peste prăjitură, care trebuie răcită în prealabil.
Citește AICI care este rețeta de paste de POST a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Este delicioasă și cu puține ingrediente.